Teorijski ispit u auto školi - pravila i obaveze

Teorijski ispit u auto školi - pravila i obaveze

USLOV za ispit

Na ispit možete izaći nakon završene teorijske obuke. 

KAKO se polaže

Ispit se od januara 2016. godine polaže putem računara na softveru koji je specijalno za polaganje teorijskog ispita razvio MUP u saradnji sa Eupravom.
Svaki kandidat je prilikom upisa dobio podatke (korisničko ime i lozinku) za prijavu na sistem. Kada se na ispitu prijavi na sistem ima mogućnost da nakon izvšene provere od strane ispitivača pokrene ispit. Na ekranu čita pitanje i mišem računara označava odgovor, koji do samog kraja ispita može da menja. Nakon klika na dugme „Završi ispit“ više nema ispravke i na ekranu se ispisuje rezltat.Ispit traje 60 minuta. Cena ispita je 4000 dinara.

PREPORUKA za pravilno rešavanje pitanja

Na ispit je najvažnije doći odmoran i dobro pripremljen.  Najbolje je prvo odgovoriti na sva pitanja na koja sigurno znate odgovor, i preskakati pitanja za koja niste sigurni. Nakon ovog prvog kruga treba se malo zadržati na svakom pitanju na koje niste odgovorili, i izbaciti odgovore za koje ste sigurni da nisu tačni i onda se odlučiti za pravi odgovor.

PRIPREMA za ispit

Najbolja priprema je pažnja na teorijskoj nastavi. 
Nakon toga redovno učiti na sajtu www.autoskolonline.rs (sistematske vežbe, vežbe i na kraju testove). Obavezno početi sa testovima bar desetak dana pre ispita.
Takođe korisno je na sajtu Euprave (servisi.euprava.gov.rs/autoskole/prijava) raditi simulacije teorijskog ispita jer je dobro da se naviknete na okruženje koje ćete imati na ispitu.
Za sva pitanja koja vam nisu jasna najbolje je da u auto školi potražite savet, i to tako što ćete doneti spisak pitanja (broj pitanja i oblast).

OBAVEZE kandidata na ispitu

Lična karta – bez nje ne treba dolaziti na ispit.
Vreme – na ispit treba doći bar 15 minuta ranije.
Mobilni telefoni – nisu dozvoljeni, pa obavezno isti isključiti pre ulaska u učionicu.
Oblačenje – morate biti obučeni u skladu sa pravilima. Papuče, atlet majice, kačketi, kratke pantalone… NISU DOZVOLJENE