Lekarsko uverenje i prva pomoć

Lekarsko uverenje

Praktična obuka ne može da se započne bez lekarskog uverenja. Lekarsko uverenje možete da izvadite u Domu zdravlja u vašem mestu. Zavisno od kategorije cena uverenja je od 2500 do 4500din.

Rok trajanja lekarskog uverenja za obuku je 1 godina, međutim za vađenje vozačke dozvole rok važnosti je 6 meseci.

Ispit iz prve pomoći

Svi kandidati koji već nemaju vozačku dozvolu, ili ako imaju vozačku dozvolu samo za AM, F ili M kategoriju, moraju da polažu ispit iz prve pomoći. Da bi polagali ispit, morate prvo da završite obuku koju obavljate u lokalnom Crvenom krstu ili u Domu zdravlja. Cena obuke i ispita je oko 8500din zavisno od ustanove u kojoj polažete.

Ukoliko polažete za F ili M kategoriju nije potrebno da polažete ispit iz prve pomoći.

Potvrda o položenoj prvoj pomoći je potrebna samo za izlazak na praktični ispit i za vađenje vozačke dozvole u MUP. Znači da bi ovaj ispit trebali da položite najkasnije do praktičnog ispita.

Kontakt telefoni za prijavu za polaganje ispita iz prve pomoći u Crvenom krstu su: 025/772-073 i 064/011-0-223 a cena obuke, literature i polaganja je 8520,00 dinara.

Od nedavno predavanja i polaganje ispita iz prve pomoći organizujemo i u prostorijama auto škole STC u Apatinu. Cena predavanja i polaganja ispita je 6900,00 dinara.