You are here: Home Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Jako je bitno da pre nego što nas kontaktirate telefonom pokušate da nađete odgovor na ovoj stranici, ovde su postavljena sva pitanja na koja su kandidati tražili odgovore.

Važna pitanja

Q: 

Da li je obavezno prisustvovanje teorijskim predavanjima?

Da, ukoliko ste nekim slučajem sprečeni da dođete na teorijsko predavanje, taj čas u dogovoru sa predavačem morate nadoknaditi do kraja teorijske obuke. Teorijska predavanja su jako korisna i olakšaće Vam polaganje teorijskog ispita kao i sam proces praktične obuke. O važnosti poznavanja gradiva kasnije kada budete samostalni vozač ne treba ni govoriti.
Q: 

Koliki je rok važnosti lekarskog uverenja?

Lekarsko uverenje trenutno ima 3 roka trajanja: - neograničeno je za izlazak i polaganje praktičnog ispita - 1 godina za praktičnu obuku - 6 meseci za vađenje vozačke dozvole Ovo znači da možete završiti obuku u roku od godinu dana, polagati za 2 godine ali da ne vozte dopunske časove, ali za vozačku morate da vadite novo lekarsko.
Q: 

Da li je potrebna lična karta za ispit?

Da, lična karta je potrebna i za teorijski i za praktični ispit. Ukoliko nemate ličnu kartu morate da idete u MUP kako bi je izvadili. Lična karta nije potrebna samo ako ste strani državljanin, u tom slučaju dovoljan je i pasoš.
Q: 

Prošlo je više od 1 godine od kad sam položio test, šta sad?

Teorijski ispit važi 1 godinu, to znači da sada ponovo morate da polažete test. Ako ste polagali pre 25.12.2012. godine tada niste morali da polažete ispit iz prve pomoći, sada morate i to da polažete ako je potrebno (zavisi od kategorije koju već posedujete).
Q: 

Hoću da pređem iz druge auto škole kod vas, šta je potrebno?

Potrebno je da donesete sve potvrde za delove obuke koje ste tamo završili. Ove potvrde morate da dobijete besplatno u školi iz koje odlazite. Uz potvrde ponesite i lekarsko uverenje i potvrdu po položenoj prvoj pomoći. Sa svim gore navedenim papirima dolazite kod nas besplatno se upisujete, potpisujete ugovor i nastavaljate tamo gde ste stali u prethodnoj školi.
Q: 

Mogu li da odustanem od ispita koji sam već prijavio?

Trenutno može, ali ako javite da odustajete bar 3 radna dana pre ispita. Radni dan je od ponedeljka do petka od 08-15h. Ukoliko odustanete nakon ovog roka može se desiti da MUP ne uvaži odustajanje i da Vam propadne uplata.

Оставите одговор