You are here: Home Pauza u radu

Pauza u radu

Poštovani kandidati,

već godinama auto škole se bore protiv velikog problema a to je zatvaranje auto škole za greške koje se svima mogu desiti kao i za najobičnije propuste u evidencijama.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/na-polaganje-voznje-ceka-se-mesecima-a-i-sama-obuka-je-losa-instruktori-tvrde-da/5xke0qd

http://www.autoskolesrbije.org/vesti/sastanak-u-mup-14062019_368.html

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:797524-BURA-U-AUTO-SKOLAMA-Instruktori-prete-blokadom

Kao što smo i do sada bili otvoreni tako i sada moramo da objasnimo kandidatima problem u koji smo upali, smatramo da ne treba ništa sakrivati.

Na žalost i nama se desila jedna greška gore pominjana, zakasnili smo DVA dana sa registracijom vozila prvi put posle 30 godina. Za ovu grešku MUP smatra da nismo radili SAVESNO i iz tog razloga moraju da nam spreče rad dok ponovo ne utvrde imamo li uslove za rad. Iskereno se nadamo da naši kandidati ne misle da radimo neozbiljno i nesavesno.
O ovoj nepravdi ne vredi dalje polemisati jer možemo da odemo predaleko i svašta napišemo, naše razočarenje i nepoverenje u rad institucija je preveliko. Izgleda da na sve nas vlast gleda kao obične brojeve i u opšte ih ne zanima kakve probleme zaposlenima i kandidatima u jednoj auto školi mogu da naprave.

Kako ovo utiče na kandidate?

Osnovni problem je čekanje da se po zahtevu za utvrđivane uslova izađe na teren i nakon toga čekanje na rešenje, ovaj proces traje od 2 do 4 nedelje (nekada i kraće). Za ovo vreme nije nam dozvoljena obuka kandidata. Nakon što se završi ova procedura nastavljamo sa radom normalno.

Neki kandidati će imati problem sa istekom važnosti lekarskog uverenja, svima njima će biti omogućeno da urade novo lekarsko uverenje o trošku auto škole.

Na sreću bili ste vredni pa nemamo kandidate kojima ističe važnost teorijskog ispita.

Kandidati koji su na pola obuke istu nastavljaju po prioritetu sa istim instruktorima čim dobijemo dozvolu za nastavak rada.

Kao podrška nam se u timu instruktora priključuje i prvi ženski instruktor u našim redovima a do sada je bila predavač pa je svi znate, naša Dubravka će da preuzme nekoliko kandidata kako bi nadoknadili izgubljeno vreme.

Zaključak

  1. Svi kandidati će završiti obuku sa manjim zakašnjenjem
  2. Posle nastavljamo pojačani sa Dubravkom
  3. Onaj kome istekne lekarsko ne mora da brine
  4. Prvu pomoć organizujemo normalno kao i do sada
  5. Kancelarija radi normalno, tu smo i dalje za vas

Izvinjavamo se na ovim neugodnostima, i nadamo da će kandidati razumeti problem i da će biti strpljivi dok ne nastavimo dalje sa radom.

Direktor,
Mladen Rašeta